fbpx
Kies je Tee bij Flogolf

Kies je tee

Steeds meer golfers en golfbanen ontdekken het spelen vanaf verschillende tees. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat spelers die van de juiste kleur tee spelen meer spelplezier hebben en snelheid in hun spel houden. 

Sinds 2012 al is het mogelijk om van verschillende kleuren tees qualifying rondes te spelen. De kleur tee wordt bepaald op basis van wat de gemiddelde afstand die iemand bij zijn of haar afslag slaat. 
Het promoten van het slaan van de juiste kleur tee is belangrijk omdat we daarmee het handicapsysteem aantrekkelijker maken.

Waarom ‘Kies je tee’ promoten?

  • Beginners, jeugd en sommige senioren ervaren meer succesbeleving en golfplezier als ze van oranje/rood mogen spelen zodat ze de green makkelijker en sneller bereiken. 
  • Gevorderde spelers kunnen van verschillende kleuren-tees wisselen om hun course-management te trainen.  
  • Familie’s die van dezelfde kleur tee spelen spelen sneller en hebben daardoor meer plezier in golf als familiesport.

Een poster om golfers te helpen

De NGF heeft de poster ‘Kies je tee’ gemaakt die het kiezen van een tee veel eenvoudiger maakt. Golfers bepalen aan de hand van de lengte die zij kunnen slaan en met behulp van de poster welke kleur tee het beste bij ze past. Hieronder zie je het advies voor de kleur tee op basis van de afstand van een geslagen bal.

  • Tot 125 meter – Oranje
  • Tussen de 125 en 160 meter – Rood
  • Tussen de 160 en 190 meter – Blauw
  • Tussen de 190 en 225 meter – Geel
  • Verder dan 225 meter – Wit
Bron Golf.nl

Doe je mee met ons Handicap 54/GVB cursus

GVB Handicap 54 in 1 dag

Snel je GVB halen kan 6 dagen per week met een eendaagse GVB Handicap 54 cursus. Je kunt direct na de cursus golfen op grote golfbanen en zelfstandig je handicap verder verlagen
€135

GVB Handicap 54 weekend

De tweedaagse GVB Handicap 54 cursus is een perfecte mogelijkheid om laagdrempelig kennis te maken met de golfsport. Je kunt direct na de cursus golfen op grote golfbanen en zelfstandig je handicap verder verlagen
€199

Privé golfles

Of u nu een beginnende golfer bent of vergevorderd in uw spel, het volgen van privéles maakt u gegarandeerd een (nog) betere golfer!
Boek Nu